Medence felújítás

Sokan félnek tőle, nem vállalják, kockázatosnak tartják, de minket ez villanyoz fel a legjobban! Ne értsd félre, szeretjük az új medencék kivitelezését is, de amikor egy náddal benőtt, "békakuruttyolós" gödörből egy letisztult, prémium termék készül, azért az hatalmas élmény!

Kedvencünk az előtte-utána fotók és az ügyfél családjának (főleg a gyerekek) öröme, amikor végre bele lehet ugrani a szuper medencébe, amit addig kerülgetni kellett, veszélyes volt az üres gödör és mindenki undorral nézett rá.

30 éves festett betonmedence felújítása Bicskén

Medence felújítás Budapest

Ez a betonmedence már vagy 10 éve állt gondozatlanul Bicskén. Egy igazi békatanya volt és a kisgyerekek réme. Kb. 30 éve épült. A tulajdonos azzal keresett meg, hogy meg tudjuk-e menteni. Minimális bontással, gletteléssel, egy új gépészettel és medencefóliával ez lett az eredmény.

15 éves mozaikos betonmedence felújítása Szigetszentmiklóson

Medence Felújítás Szigetszentmiklós

Ez egy eredetileg üvegmozaik burkolatú, 15 éves medence volt Szigetszentmiklóson. Eresztette a vizet és a mozaik is pergett le a falról. Tőlünk új szerelvényeket és egy modern fóliaburkolatot kapott.

Biatorbágyon felújított 20 éves fóliás medence - téli kivitelezés

 

 

Csináltunk több tucat ilyen munkát, amelyek közül néhányat sikerült dokumentálni. Sajnos volt, amelyikről nem készült fotó, amit most már nagyon bánunk. :(

Több típusú betonmedencét fel tudunk újítani, de kezdjük azokkal, amiket kizárunk a praxisunkból:

- fémpalástos medencék

- PP medencék

Amiért ezeket nem vállaljuk, azért nem is javasljuk senkinek ezeket. Az ok egyszerű: egyszer minden medencét fel kell újítani, és a két típus esetében ez rengeteg esetben kompromisszumokkal jár. Általában nem lesz olyan szép az eredmény, mint ami elvárt.

A fémpalást bedőlhet, a PP fal benyomódhat, a csövek ekkor törhetnek. Ha le is fóliáznak egy PP medencét, a fólia alatt a műanyag fal felpúposodhat. Az eredmény sokszor felemás.

Több kollégával konzultáltunk a témában, de a fémpalástos és PP medence felújítására mindenki húzza a száját. Az is, aki rendszeresen csinálja.

Vannak esetek, amikor azt kell közölni az ügyféllel, hogy nem lehet felújítani a medencét, hanem szét kell darabolni, ki kell szedni, és új medencét kell a helyére építeni.

Az 5-10 éve nagy munkával rendbetett kertet újra szét kell robbantani a medence miatt: jöhet a zsalukő, a betonkeverő, a sóder, meg a cementeszsák, a kőműves és a végén a kert felújítása, amit a munkások széttapostak.

Egy zsalukőből, monolitbetonból épített betonmedence felújítása, legyen azon mozaik, csempe vagy fóliaburkolat, sokkal egyszerűbb: kevesebb rombolással és legfőképpen a kert állagának megóvásával jár.

 Fő profilunk: betonmedencék felújítása

Betonmedencéknél lényegében a felfagyott, lepergett csempe vagy elöregedett fólia bontását kell elvégezni, pár szerelvényt kell cserélni a falakban, ki kell glettelni a medence belső felületét és le kell fóliázni a medencét. Amennyiben a gépészet is cserére szorul, az sem jár falak bontásával, betonozással, csupán a csövek és berendezések lesznek kicserélve.

A villanyszerelés részét is vállaljuk igényes, a szabványok betartásával dolgozó, precíz villanyszerelőnkkel.

Betonmedencéknél a medence szerkezete önhordó, és ha jól lett megépítve, akkor több generációt kiszolgál. Kb. 15 évente a burkolatát kell cserélni és a gépészetet kell felújítani, pótolni.

 

Mozaikos medence felújítás Telki

Medence felújítás Budapest

Ez egy szó szerint halálra ítélt medence volt Telkiben. A tulajdonos ugyanis be akarta temetni, annyi keserűséget okozott neki. A monolit betontest vízzárása kb. 15 év után megszűnt, és a víz a luxusvilla alagsorába ürült. Az ingatlan értékesítése előtt kapott egy új esélyt: új gépészettel és vízzáró medencefólia burkolattal megmentettük a sírtól és ma ékköve a háznak.

 

 

Azért foglalkozunk kizárólag betonmedencék fóliás burkolásával és gépészeti szerelésével, mert tudjuk, hogy minden medence egyszer felújításra szorul! Ezt a típust lehet a legkönnyebben felújítani és ez jár a legkisebb rombolással felújítás során.

Festett medence felújításakor a helyzet még egyszerűbb, mert nem kell eltávolítani a régi csempét. A másik előnye a festett medencének, hogy azonnal meglátszik a több tízéves betonszerkezeten keletkezett törés, repedés már a felújítás megkezdése előtt.

A legtöbb vállalkozó azért nem szeret medencét felújítani, mert lehetnek előre nem várt események.

 

Újlak uszoda kültéri, festett strandmedence felújítása

medence felújítás Budapest

Az Újlak Uszoda kültéri strandmedencéje Budapesten a XVII. kerületben, felújítás előtt és után. A medence eredetileg festett volt, majd műgyanta bevonatot kapott, amely felpattogzott 1 év után. A fóliás burkolat mellett döntött az üzemeltető. Nem bánta meg!

 

Kérj tőlünk részletes árajánlatot, személyes felmérést most! KATT IDE

 

Milyen meglepetéseket tartogathat egy medence felújítása:

- kiderülhet a régi burkolat bontása közben, hogy a betontest repedt, szét van fagyva

- a régi burkolat bontása lehet könnyű és nehéz is: olykor a mozaikot csak egy spaklival le lehet túrni a falakról, a medence aljáról fel lehet söpörni. Vannak esetek amikor kemény véséssel jön csak le a régi burkolat.

A jó hír az, hogy nem minden esetben kell az üvegmozaikot vagy a csempét letúrni a felületekről. Előfordul, hogy olyan állapotban van a burkolat, hogy hálózva és glettelve megfelelő felületet ad a fóliázáshoz.

- az elhanyagolt medence csövei szét lehetnek fagyva, el lehetnek törve, amely cserét jelent. Sokszor a csövek cseréje nem olyan bonyolult dolog, de ez erősen helyszín- és adottságfüggő, legtöbbször egyedi elbírálást igényel.

- a lámpák és a hozzájuk tartozó elektromos vezetékek cseréje is egy sarkallatos pont, amit sokan elfelejtenek. Ha a villanyszerelő műszerrel kiméri a régi kábeleket és érintésvédelmileg megfelelőnek találja őket, akkor rendben van. Ha sérültek, nem vezetik az áramot, akkor cserélni kell őket. Ez többször vezetett már a lámpák helyének komplett átvariálásához, véséshez, előre nem tervezett költségekhez. De hozzáteszem inkább kelljen egy kicsit többet vésni, mint sopánkodni a felújítás után, hogy nem működik a lámpa.

Beszéljenek magukért a képek! Itt találsz több fényképsorozatot medencefelújításokról. Van közöttük csempés, üvegmozaikos, festett, műgyantás burkolatú. Mindegyik prémium minőségű fóliát, a legjobb spanyol szerelvényeket kapta és rengeteg törődést! Az eredmény magáért beszél!

Kérj tőlünk részletes árajánlatot, személyes felmérést most! KATT IDE

 

Medence felújítás Budapest:

A Budapest XVII. került egyetlen strandja felújításra szorult.

A medence maga majdnem 40 éves volt, amikor belefogtunk.

Benne voltak az eredeti, saválló csövek, kőkemény kommunista betonból lett kiöntve. A szerkezet tartotta a vizet, egy repedés sem volt rajta.

A gond a felület érdességével, az okozott sérülésekkel, valamint az esztétikummal volt.

Érkezésünk előtt 2 évvel műgyantával kenték át a felületet, de az egy év alatt felrepedezett, mert bement alá a víz. Egyszer próbálták javítani, de újra siralmas lett az eredmény. 

A fóliás burkolat itt is bevált, amelyet megelőzött némi gépészeti szerelés.

Készítettünk egy képes videót a strandmedence felújításáról. Törekedtünk a beruházás minél részletesebb dokumentálására. Íme:

 

Medence felújítás Telki:

Az egyik legnagyobb probléma a medencével az volt, hogy a vízzáró betontest el kezdte ereszteni a vizet és elázott a villa alagsora.

A medencét leengedték, és elkezdtek óvintézkedéseket tenni az esővíz betörése ellen, kis sikerrel: mindig ázott valahol a fal a házban.

Az ügyfél elkeseredettségében úgy döntött, hogy betemeti a medencét. Elkezdte szétbontatni a medence peremét és a lépcsőt, hogy előkészítse a műveletet. Közben a ház eladóvá vált, és az ingatlan értékesítése előtt még egyszer felmerült a medence helyrehozatala.

Jó döntés volt!

A medence gépészetét kissé átgondolva újraszereltük. A medencetestet a megrendelő kigletteltette az instrukcióink szerint. A vízszigetelést elkészítettük. Többé nem tört be a víz az alagsorba és a medence újra üzemel! Az ingatlan pedig a csodálatos medencével új gazdára talált.

 

 

Kérj tőlünk részletes árajánlatot, személyes felmérést most! KATT IDE